Cevaplar

2012-10-28T14:43:29+02:00

P(X+1)+P(X-1)=6X ÜSSÜ 2 -10X+20

P(X)=ax üssü 2 + bx + c

P(x+1)= a(x+1)in karesi+ b(x+1)+c

P(x-1)= a(x-1)in karesi + b(x-1) +c

son iki polinomu topladığımızda bulduğumuz sonucu en üstteki polinoma eşitleyeceğiz..

2ax üzeri 2 + 2a + 2bx + 2c= 6x üzeri 2 -10x+20

2a=6 a=3 , 2b=-10 b=-5 , 2c =20 c=10 P(x)= 3x kare + 5x+10

1 2 1
2012-10-28T14:47:12+02:00

p(x)=ax+b ise p(x+2)=ax+2a+b dir 

 

ax+b +ax+2a+b = 10x +2

2ax+2a+2b =2

 

burdan 2ax ı 10 x e esıtlerız 

2ax=10x ise a 5 

2a+2b yıde 2 ye esıtlerız

10+2b=2

2b=-8

b=-4  

 

p(x) = ax+b yerlestırınce p(x) = 5x -4 cıkıyor 

 

3 5 3