Cevaplar

2012-09-24T11:48:16+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Bu ekteki şekile dikkat edersen diğer çarpan da x+(m-1) dir.

 

P(0)=-6 yapıyor. İlk çarpan x2+x-3 için x=0 için -3 demekki ikinci çarpan 2 olacak x=0 için

 

dolayısıyla x+(m-1) de x=0 için 2 ise m=3

 

Şekilin en altında kalanın da sıfır olması lazım. m i yerine yazarsak en sondaki

 

(n+1)x kalır. Burayıda sıfır yapan n değeri -1 dir. m.n çarpımı -3 olur

1 3 1