Cevaplar

2012-10-28T18:13:11+02:00

P(x) = axkare + bx + c olsun

p(x-1) = axkare - 2ax + a + bx - b + c 

p(x-2) = axkare - 4ax + 4a + bx - 2b + c

Yan yana yazalım aynı terimleri.

2axkare - 6ax + 2bx + 5a - 3b + c = 4xkare - 6x-1

Eşitliğe göre ;

2a =4  burdan a =2

-6a + 2b = -6 A'yı yerine yaz. b=3

+ 5a - 3b + c = -1 burdan da c=-2

Polinomu yerine yazalım.. 

2xkare + 3 - 2  yani SONUÇ  2XKARE + 1

0
2012-10-28T18:48:56+02:00

Çözümde bazı yanlışlar var.

P(x) = ax^2 + bx + c

p(x-1) = ax^2 - 2ax + a + bx - b + c 

p(x-2) = ax^2 - 4ax + 4a + bx - 2b + c

 

2ax^2 - 6ax + 2bx + 5a - 3b + 2c = 4x^2 - 6x-1

 

 a =2

 -12x+2bx=-6x

b=3

-9+2c=-1

 c=4

 

P(x) = ax^2 + bx + c = 2x ^2+ 3x +4

0