Cevaplar

2012-10-29T14:46:49+02:00

(p'∧q')∨(p∧q)=

(p'∨p)∧(q'∨q)=

    1   ∧    1    =  1 olur.

1 5 1
En İyi Cevap!
2012-10-29T14:54:49+02:00

(pVq) => (pΛq) önermesindeki iseyi açarız

p=>q = p'vq formülüne göre :

(pvq)' v (pΛq) dur 1. önermenin değilni alırız

(p'Λq') v (pΛq) olur sonra 2. önermedeki pyi 1. önermeyle birleştiririz

[(p'Λq') v p] Λq Not : bu kuralı okulda görmemiş olabilirsin ama böyle bir kural KESİNLİKLE VAR. biz fen lisesinde öğrendik.

sonra pyi dağıtırız.   [(pvp') Λ (pvq')] Λq olyr

pvp' = 1dir    1 Λ (pvq')] Λq = (pvq')Λq olur.Şimdi de q yu dağıtırız.

(qΛp) v q

2 5 2