Cevaplar

2012-10-29T19:28:59+02:00

P(x)=ax+b

P(x+1)=a(x+1)+b

p(x-1)=a(x-1)+b (parantezi dağıtıyorsun kardeş :D onuda sen yap)

 

P(x-1)+p(x+1)=2ax+2b

 

2ax+2b=6x-14 (burdan da işlemi doğruluyorsun)

a=3   b=-7

 

o zaman

p(X)=3x-7

katsayılar toplamını istiyorsa x yerine 1 yaz kardeş

katsayılartoplamı= 3(1) -7 =-4

yardım etmişsem ne mutlu bana

1 5 1
2012-10-29T19:35:41+02:00

P(x+1)+P(x-1)=6x-14

a(x+1)+b

a(x-1)+b

ax+a+b+ax-a+b=6x-14

2ax+2b=6x-14

a=3

2b=-14

b=-7

katsayı denince 1 yazılır 

P(1)=3x-7

3.1-7=-4

1 5 1