Cevaplar

2012-10-29T23:55:19+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x)=ax+b \\P(x^{2})=ax^{2}+b \\P(x)+P(x^{2})=2x^{2}+2x-4 \\ax+b+ax^{2}+b=2x^{2}+2x-4 \\ax^{2}+ax+2b=2x^{2}+2x-4 \\ax^{2}=2x^{2} ise ...a=2 \\2b=-4ise...b=-2

 

P(x)=2x-2  olarak bulunur 2x+1'e bölümünü soruyor x=-\frac{1}{2} alırsak;

 

P(-\frac{1}{2})=2.(-\frac{1}{2})-2 \\P(-\frac{1}{2})=-1-2 \\P(-\frac{1}{2})=-3 olarak bulunur

0