Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-10-30T10:30:11+02:00

x yerine 1 yazacak olursak Q(0) yani sabit terim ile p(1) katsayılar toplamını bir arada bulmuş oluruz ;

 

p(1)+Q(0)(1+3+2)=0

 

Q(0) sabit terimi 3 vermiş bize

 

 

P(1)+3.6=0

 

P(1)=-18 olur burdan yardımcı olabildiysem sevinirim.

1 5 1
2012-10-30T12:27:28+02:00

x yerine 1 yazacak olursak Q(0) yani sabit terim ile p(1) katsayılar toplamını bir arada bulmuş oluruz ;

 

p(1)+Q(0)(1+3+2)=0

 

Q(0) sabit terimi 3 vermiş bize

 

 

P(1)+3.6=0

 

P(1)=-18 olur

0