Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-10-30T18:06:32+02:00

Bu soruyu önermeler cebrini kullanarak açıklarsın yani çözersin tek tek.

 [(p'Vq')V(pVq)]' (en içteki parantezin değilini aldım.)

 [(p'Vq')'^(pVq)'] (en dıştakinin değilini aldım.) 

 [(p^q)^(p'^q')] (dıştakinin değilini alırken içtekilerinkini şimdi aldım.)

 [(p^p')^(q^q')] (birleşme özelliğini kullandım.)

(p^p')=0

(q^q')=0

0^0=0

UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR.

 


1 5 1
2012-10-30T18:11:19+02:00

bak arkadaşım şimdi çelişki=0=yanlış önerme 

mesela senin örneğine bakalım [(p^q)'v(pvq)]' şimdi bunu bi toplayalım 

[(p^q)'v(pvq)]'=[(p'vq')v(pvq)]'=(p^q)^(p'^q')olur burda ''(')değilleri dağıttım'' p'ye ve q'ya 1değerini verirsek değilleri 0 olur o zaman da 1^0=0dır.Çünkü ^de 0 olunca doğruluk değeri 0=çelişki=yanlış oluyor. bak sorunu ve cevabı kafan karıişmasın diye alta yeniden yazıyorum oradan bakarak anlayabilirsin.

 [(p^q)'v(pvq)]'=[(p'vq')v(pvq)]'=(p^q)^(p'^q')=1^0=0=çelişki

inşalllah yardımcı olmuşumdur bide bu kadar yazdım inşallah en iyi şeçersin...!!!!

0