Cevaplar

2012-09-24T20:21:58+03:00

Soru=Ali'nin cebinde 50 tlsi vardır.Ali cebindeki 50 tl ile kilosu 2 tl olan portakllardan 3 kg alıyor.Kilosu 4 tl olan muzlardan ise 5 kg alıyor.Ali'nin cebinde kaç para kalmıştır ?

Çözüm=2x3=6   4x5=20   20+6=26  50-26=24

2 5 2
2012-09-24T20:36:37+03:00

 

Bir manavdan 4tl'den 3 kg elma, ve kg'si 2tl 'den 5kg armut alınıyor.Alınan elma ve armutun toplamdan fiyatının 50 tlden farkı kaçtır ?

 

 

BENDEDE AYNI SORU VAR ŞUAN ÇÖZÜYODUM GALİBA KİTAPLAR AYNI ? :D

2 4 2