Cevaplar

2015-08-05T13:51:07+03:00
1. Serçekuş  adlı eserde olaylar hangi  köyde yaşanmıştır?   A. Gelincik tarlası                B. Ankara                       C. Gölbaşında                       D. Kocabağ  2. “Güzelliği iyice kavramak ve başını kaçırmamak için” ne yapmak gerekir?  A. Erken uyanmak        B. Sağlıklı beslenmek             C. Bol uyumak                     D. İbadet etmek 3. Serçekuş  nerede yaşıyor?  A. Göl kıyısında            B. Fundalıkta                C. Gelincik tarlasında                D. Ağaçlarda 4. Eserde anlatılan olay kimler arasında  yaşanmıştır?  A. Avcı –kartal                 B. Serçekuş-Karıncalar    C. Köylüler- Serçekuş      D- Serçekuş- Avcı 5. “Serçekuş işte o zaman gerçekten uyandı ve yuvasından dışarıya baktı.Bakar bakmaz da “güzelliği “gördü. Ve güzelliğin içindeki …………… yi  elde etti.” Boş bırakılan yere ne getirilmelidir?  A. Hayaller                        B. Korku                  C. Işık                               D. Düşünce 6. Güzelliği ve onun sağladığı düşünceyi elde etmiş olanların  sahip oldukları şey nedir? A. hayat                  B. Sevgi                              C. Nur                               D. İnanç  7. Esere göre aşağıdakilerden hangisi Allah’ın nimetlerinden değildir?A.Emirler                 B.  Susmak                     C. Yasaklar                         D. İzinler 8. Botta bulunan ve iki yüzü olan avcıyla ilgili anlatılan özelliklerden biri değildir? A. ikiyüzlü bir adamdır.                                         B. Yanık  yüz tarafında kaşlar az ve cansızdır.C. Yanık yüz tarafı  esmer ve küçüktür.                 D. Yanık olmayan tarafta gür kaşlar dikkati çekiyor. 9. Avcının arkadaşları yanık yüzlü avcının yüzüyle ilgili neden tek bir cümle bile  konuşmuş değillerdir?  A. Olayı bildikleri için.                                                                  B. Yasak olduğu için  C. Bu konuyla ilgili yapılan hatayı affetmeyeceği için                  D. Üzüldükleri için  10. Yazar gelincik tarlasından bakınca botun içinde kaç avcı görüyor?    A. Beş                         B. Dört                               C. Üç                            D.  İki  Cevaplar: 1-D, 2-A, 3-C, 4-D, 5-D, 6-C, 7-B, 8A, 9-C, 10-A  iyi
0