Bölünebilme ile ilgili problemler 20 tane acil lazım çözümleride olmalı en iyi cevaba teşekkür+3 puan acil ama sorular çokta uzun olmasın örnek mesela böle

Örnek:

2a36 sayısının bölünebilmesi için a yerine gelebilcek sayıların çarpımı kaçtır?

2

Cevaplar

2012-11-01T20:47:15+02:00

360a sayısının 2 ye bölümünün 3 ila çarpımı kaçtır?

 

0
2012-11-01T20:48:15+02:00

 

1.SORU : (KLM) üç basamaklı (KL) iki basamaklı doğal sayılardır. K eşit degildir M eşit değildir L

KLM / KL 8 kalanı veriyor. ise kaç farklı (KL) iki basamaklı sayısı yazılabilir ? cevap : 64


**********
2.SORU : 10 tabanındaki rakamların tümüne bölünebilen en küçük pozitif tamsayının yüzler basamağındaki rakam kaçtır ? cevap : 5

******
3.SORU : 12^4 x 25^5 sayısı kaç basamaklıdır ? cevap: 12 (mantığını anlatırmısnız)

*****
4.SORU: Bir köydeki yetişkin erkeklerin 2/3 ü , yetişkin kadınların 2/7 si evlidir.Evli çiftlerin tümü birlikte köyde yaşıyorsa yetişkinlerin kaçta kaçı evlidir ? cevap:12/23

*****
5.SORU: Bir araç A sehrinden B sehrine 4 farklı yoldan gidebiliyor.Giderken kullandığı yolu kullanmamak sartı ile kaç farklı yoldan gidip dönebilir ? cevap : 12

***
6.SORU : A ve B köylerinden aynı anda birbirlerine doğru hareket eden iki traktör karşılaştıkları andan 4 saat sonra, A'dan hareket eden B'ye, karşılaştıkları andan 9 saat sonra B'den hareket eden A'ya varıyor. Traktörler hareket ettikten kaç saat sonra karşılaşmışlardır. ? cevap:6

***
7.soru : Bir her öğrenci gün boyunca 1,2,3 veya 4 elma yemiştir. 2 elma yiyenlerin sayısı 3 elma yiyenlerin sayısı eşittir. Öğrencilerin yedikleri toplam elma sayısı, sınıftaki öğrenci sayısından 36 fazla olduğuna göre en az 3 elma yemiş kaç öğrenci vardır ? cevap : 12

****
8.soru : Alış fiyatları 500 lira ve 600 lira olan iki cins şeker %25 karla satılmaktadır. Şekerler karıştırılarak kar oranı değiştirilmeden kilogramı 700 liradan satıldıgına göre karışımdaki pahalı şeker miktarının ucuz şeker miktarına oranı nedir ? cevap : 3/2

****
9.soru : A, B, C birer rakam olmak üzere

C<B<A koşulunu sağlayan ABC biçiminde üç basamaklı sayıları yazılacaktır.

Buna göre bu koşulu sağlayan üç basamakı kacç tane ABC sayısı vardır ?

1 1 1