Cevaplar

2012-11-01T22:10:00+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

k.(x-2)+(-4)=p(x-1) burdanda p(x-1)=-5 çıkar 2x+1=x-1 den X=2 çıkar x görd. yere 2 yazınca 16-16+2+k=-5 yazarız k=-7 çıkar 

0
2012-11-01T22:20:43+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

 p(2x-1)=x^{4} -2x^{3} +x +k \\x-2=0....x=2=>P(x+1)=P(2+1)=P(3)=-4 \\x=2..olursa...P(2x-1)=P(2.2-1)=P(3) \\P(2.2-1)=2^{4}-2.2^{3}+2+k=-4 \\16-16+2+k=-4 \\k=-6

1 5 1