Cevaplar

2012-11-01T22:04:45+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

x=1 ve x=-1 alalımx=1 \\3P(x)-2P(-x) = 3.x^{2} - 10x +1 \\3P(1)-2P(-1) = 3.1^{2} - 10.1 +1=-6 \\x=-1...icin \\3P(-1)-2P(1) = 3.(-1)^{2} - 10(-1) +1=14 \\ \\3.(3P(1)-2P(-1) =-6) \\2.(3P(-1)-2P(1) =14) \\ \\9P(1)-6P(-1)=-18 \\6p(-1)-4P(1)=28...alt...alta...toplarsak \\ \\5P(1)=10 \\P(1)=2

1 5 1