Cevaplar

2012-11-02T13:42:27+02:00

kendi uyguladığım yöntemleri yazmaya çalışacağım: 

öncelikle x^2 - y^2 = (x-y).(x+y) kuralını hatırlayalım. bunu pratikte kullandığınız zaman zaten iş bitmiş demektir. 

şöyle ki, aralarında 1 fark olan (ardışık) 2 sayının karesi arasında şöyle bir bağıntı olacaktır (9 ve 10 olsun): 

10^2 - 9^2 = (10-9).(10+9) => fark 1 olduğundan 2 kare farkı, direkt 2 sayının toplamıdır. 
buradan, büyük sayının karesinden 2 sayının toplamını çıkararak küçük sayının karesine ulaşabiliriz: 9^2 = 10^2 - (10+9) 
tersi de mümkündür: 
11^2 = 10^2 + (10+11) <=> 10^2 = 11^2 - (10 + 11) 

2) aralarında 2 fark olan 2 sayı için uygulayalım: 

15 ve 13'ü alalım: 

15^2 - 13^2 = (15 - 13).(15+13) 

dolayısıyla, toplamları aradaki fark ile (burada 2) çarpıyoruz: 

15'in karesi = 13'ün karesi + 2. (15 + 13) 

0
2012-11-02T13:48:53+02:00

evde gezerek ezberle daha kolay olur :)

0