1-)Bİri diğerinin 2 katı olan sayıların toplamı 30 ise küçük sayının 5 eksiği kaçtır?

2-)iki sayının toplamı 95tir.sayılardan biri diğerinin 3 katından 7 fazlasdır.büyük sayı kaçtır?

3-)iki günde 142 sayfa kitap okudum.Birinci gün ikinci günün 2 katından 4 sayfa daha fazla okuduğuma göre ikinci gün okuduğum sayfa sayısı kaçtır?

4-)Tost ve ayran için 175 kr. ödedim Tost fiyatı ayran fiyatının 3 katından 15kr. fazla olduğuna göre tostun fiyatı 1 tl'den kaç kuruş fazladır?

5-)bakkalda 135 kg pirinç, pirincin iki katından 25 kg fazla bulgur vardır.bakkal da kaç kg tahıl vardır?

6-)Bir imalathanede pazartes günü 180 çift ayakkabı üretiliyor salı günü ise ilk günün yarısı kadar üretim yapılabiliyor.iki günde kaç çift ayakkabı üretilmiş olur?

ilk okul 4. sınıfa göre cevaplarınızı yazın.Saçma sapan yazanları şikayet eder silerim!! cevaplar anlaşılır olsun lütfen adım adım yazın.

1

Cevaplar

2012-11-02T22:03:06+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

1-)x+2x=30 
3x=30
x=10   x-5=10-5=5 

2-)3x+7+x=95 4x+7=95 4x=88 x=22
3-)2x+4=1.gün x=2.gün 
2x+4+x=142 3x+4=142 3x=138 x=46 
4-) tost=3x+15 ayran=x
3x+15+x=175kr  4x+15=175 4x=160 x=40  tost=3x+15 ise  tost=135kr yani 1tlden 35 kr fazla.

5-)bulgur=2x+25 pirinç=x
135.2+25 kg bulgur + 135 kg pirinç = toplam tahıl
295+135=430
6-)Pazartesi=x  Salı=x/2  ve x=180 ise
2 gün toplam 180+180/2 yani 180+90=270 üretim yapılmış olur. 

6 3 6