Cevaplar

2012-11-03T15:16:50+02:00

P(3)=12+n=0

n=-12

P(x+1)=x^2+x-12

 

P(-3) soruluyo

bunun için x=-4

P(-3)=16-4-12=-24

2 4 2
2012-11-03T15:23:50+02:00

x-2 ile tam bölünüyorsa x-2=0 yapıp x=2 verirsin burdan P(3)=0 dır. yani 3ün karesi 9+3+n=0 ise n=-11 dir.p(x-1) x+2 ile bölümünden diyorsa x+2=0 yapıp x=-2 verirsin.senden P(-2-1) yani P(-3) istiyor.x+1i -3 e eşitle x=-4 bulursun.p(-3)=-4 ün karesi 16 +(-4)+ n yani -11 ise p(-3)=23 dır. umarım yanlış yapmamışımdır ama böyle olduğunu düşünüyorum 

0