Cevaplar

2012-06-23T10:50:10+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

(x+3)!=1 => (-x)! + (1-x)! işleminin alabileceği değerler toplamını sormuşsunuz.

1] (x+3)! => 0!=1 || 1!=1 olabilir.Bu durumda;

  i) x+3=0 => x=-3

  ii) x+3=1 => x=-2 durumları vardır.

2] x=-3 => 3! + 4! = 6+24 = 30 (1)

3] x=-2 => 2! + 3! = 8 (2)

4] 30 + 8 = 38 olarak bulunur.

0
2012-06-23T11:23:08+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Pardon ama bu hanqi konuya qiriyor yaa ???

0