Cevaplar

2012-11-03T19:16:20+02:00

(p ve q) v p'] v [ (p ve q) v q'] = [ (p v p') ve (q ve p')] v [ (p v q') ve (q v q')] = [ E ve (q ve p')] v [ (p v q') ve E ] = E v E = E
( E: evrensel küme)

2 5 2
2012-11-03T19:16:47+02:00

(p^q')v(pvq)' burda ' işaretini dağıtman gerekiyor bunu yapınca ortadaki de ters döner

 

(p^q')v(p'^q') iki tarafta da q' var demek ki şöyle yazabiliriz

 

(pvp')^q' şimdi p 1 de olsa 0 da olsa parentezin sonuç 1 çıkar istersen tabloyla dene

 

1^q'  burda q' ne ise sonuç da o cıkar 0 ise 1^0 =0 olur 1 ise 1^1=1 olur yani bunu şöyle yazabiliriz

 

q'   evet cevap bu

2 3 2