Cevaplar

2012-11-04T14:52:29+02:00

once parantez içi çözülür 

 

 

qvep' bu ifadenin değili demek ifadelerin değili alınması ve ortadaki işaretin ve ise veya veya ise ve olmasıdır

 

o zaman  

 

q' v p olur baştaki p' de bununla aynı işaretli olduğundan birleşebilir

 

 

 

p'vp = 1 dir 1v q' ise gne 1 dir

1 1 1
  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-04T14:53:06+02:00

P= 1 olsun 

ozaman p' = 0 olur

q= 1 olsun 

Ve = her ikiside doğru olmak zorunda bu sonuçta cevap doğru olur ve sonuç 1 olur yani doğru.

Şimdi biz değerler verip bulalım

 p= 1 p'=0 olur q=1 olsun

0v(1ve0) = 0 olur

( çünkü önce parantezin içindeki yapılır. 1ve0 = O olur sonra 0v0 = 0 olur )

0