Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-05T22:12:34+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

s(a)=3x

s(b)=x

 

(3x-4)+(x-4)=20

4x=24

x=6

 

s(a-b)=s(AUB)-s(AnB)-s(B)

s(a-b)=20-4-2

s(a-b)=14 olmalı...

0
2012-11-05T22:18:38+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

S(B)=x   ise   S(A)=3x

 

S(AuB)=S(A)+S(B)-S(AnB)

20=3x+x-4

20+4=4x

x=6

 

S(A)=3.x=3.6=18

 

S(A-B)=18-4=14

0