Cevaplar

2012-11-06T00:28:36+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

sabit terim 6 ise P(x-1) de x=0  P(0-1)=P(-1)=6

 

x+2=-1  olması için x=-3

 

P(-3+2)=9a-6+3

P(0)=9a-3=6

         9a=6+3

         9a=9

         a=1

 

0
En İyi Cevap!
2012-11-06T00:29:46+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Merhabe Merve :)

 

Şİmdi bizden p(x-1) polinomun sabit terimini 6 diyor o zaman  x gördüğümüz yere 0 yazmamız lazım çünkü bir polinomda sabit terimi bulmak için 0 yazarsınki x li terimle gitsin sadece sayı kalsın diye yani bize p(0-1) yani p(-1) = 6 diyor bize bunu boşuna vermedi dimi Merve :) o yüzden bu eşitliği kullanmak için p(x+2) i p(-1) yapmamız gerekiyor o yüzden x+2=-1 ise x=-3 yani biz p(x+2) polinomunda x gördüğümüz yerlere -3 yazacağız yazalım p(-3+2)=p(-1)=a.-3.-3+2.-3+3=6 dimi düzenleyelim p(-1)=9a-3=6 ise

-3 karşıya atarız 9a = 9 yapar a = 1 çıkar Bulduk Merve Yüz Puan Bize :)) İyi Geceler

2 5 2