Cevaplar

2012-11-06T00:33:12+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Q(x)  x-2 ile bölümünden verildiğine göre x=2  Q(2)=3

 

P(x)  x+3 ile bölümünden kalan sorulmuş x=-3  P(-3)=????

 

Q(x+3)   x+3=2 yapmak için     x=-1 alırsak

 

\frac{P(-1-2)}{Q(-1+3)}=-1-1+5 \\ \\\frac{P(-3)}{Q(2)}=3 \\ \\\frac{P(-3)}{3}=3 \\ \\P(-3)=9

1 5 1