Cevaplar

2012-11-07T22:54:49+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

alt küme 2 üzeri n dir ben 2n şeklinde yazcam

 

alt küme = 2n 

öz alt küme = 2n-1

 

2n+6=2(2n-1)

 

2n+6=2.2n-2

 

8=2n+1-2n

8=23

 

2n+1=3

n=1 

böyle acıklıyıcı olmamıs olabilir.

 

0
2012-11-07T23:16:48+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

2^{n}+6=2(2^{n}-1) \\2^{n}+6=2.2^{n}-2 \\6+2=2.2^{n}-2^{n} \\8=2^{n} \\2^{3}=2^{n} \\n=3

 

küme 3 elemanlıdır 

0