Cevaplar

2012-11-08T22:55:55+02:00

10 dur cevap. 10 km dir işlemler karışık :D ama cevap bence 10 km

0
2012-11-08T23:05:58+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

1/3 + 1/4 = 1/3(4) + 1/4(3) =4/12 + 3/12 = 7 / 12

 

tamamı 12/12      12/12-7/12 = 5/12 kalan olur. bunun 1/5i;

 

5/12 x 1/5 = 1/12 olur.

 

ilk gittiği yol 7/12 sonra 1/12 ise    7/12+1/12= 8/12

 

8/12 si 24 olan sayı;     24/8= 3 x 12 = 36 yolun tamamı olur.   

 

yolun 8/12si gidilmiş ise 4/12 si kalmıştır.

 

36nın 4/12si;    36/12=3 x 4 = 12 km yol kalmıştır.

1 5 1