Cevaplar

2012-11-08T23:16:16+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

p(x-1) sorulduğu için bunda x yerine 1 yazarız: p(1-1)=p(0) aradığımız polinom,

 

p(x+1) i p(0) yapmak için x yerine -1 yazarız;

 

p(-1 + 1) = (-1)^3 - (-1) +1

 

p(0) = -1 + 1 + 1

 

p(0) = 1 elde edilir. p(x-1)in katsayılar toplamıdır.

0