Cevaplar

2012-11-08T23:21:43+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x)= x kare+ 2x+ 1 ise p(x-1)=?

P(x)= x ise P(x-1)= x-1 kare+2(x-1)+1= kare+2x olur


1 5 1
2012-11-09T00:38:02+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x-1)=(x-1)^{2}+2(x-1)+1 \\P(x-1)=x^{2}-2x+1+2x-2+1 \\P(x-1)=x^{2}

1 5 1