Cevaplar

2012-11-10T23:38:42+02:00

12 olur bence tam emin değilim ama

0
  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-10T23:51:40+02:00

Bak şimdi;
Ahmetin yaşı X Mehmetin yaşı Y olsun
x y=42
Diyor ki Ahmet, Mehmet' in yaşındayken ikisinin yaşları toplamı 18 idi,
yani Ahmet Y şken Mehmet Z yaşındaydı ve 
y z=18 (burda z'yi anlaman için verdim, direk y-12 deseydim anlamayabilirdin)

42-18=24 2 kişinin yaşı söz konusu olduğu için 24/2=12 yıl öncesinden bahsediyor.
Yani; x=y 12
x y=42 ise y 12 y=42 --> 2y 12=42 --> y=15
y=15 ise
x 15=42 --> x=27

x-y kaçtır diye soruyor; 27-15=12 dir.

2 5 2