Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-09-27T10:56:10+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

\frac{4^{x-1}+4^{x-1}+4^{x-1}}{2^{2x+1}+2^{2x+1}+2^{2x+1}}

 

= \frac{3.4^{x-1}}{3.2^{2x+1}}=\frac{4^{x-1}}{2^{2x+1}}=4^{x-1}.2^{-2x-1}

 

= 2^{2x-2}.2^{-2x-1}=2^{2x-2-2x-1}=2^{-3}=\frac{1}{8}

1 5 1