Cevaplar

2012-11-13T23:50:26+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

x = yumurta sayısı

y= maliyet fiyat

3tl=300 kr 

 

14.x=y+300

12.x=y-300       x bulmak için 2. denklemi -1 ile çarpıp y 'yi yok ederiz

 

14x=y+300

-12x=-y+300

 

2x=600

x=300       yumurtacının  300 yumurtası vardır 

0
  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-13T23:53:46+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

14-12=2kr fark var,

3 Tl kardan 3 Tl zarar geçiyor,
dolayısı ile 3+3=6 TL/2kr bize yumurta sayısını verecektir.
6 TL=600 kr
600 kr/2kr=300 yumurta

İlköğretim olduğun için x, y denklem tabirlerini kullanmadım.

1 5 1