Cevaplar

2016-12-31T12:44:51+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
Merhaba,
Yerel saat hesaplamaları yaparken iki farklı yer arasındaki meridyen farkına bakılır. Hesaplamalarla ilgili temel bilgiler:
İki meridyen arası 4 dakika olarak hesaplanmaktadır. 
Doğuda olan illerde yerel saat daha ileridir.

Örnek1. 
29. doğu meridyenindeki ilde saat 10:00 ise 48 doğu meridyenindeki ilde saat kaçtır?
48-29= 19 meridyen fark bulunur. Her meridyende 4 dk fark olduğuna göre 19x4 = 76 dakika fark bulunur. 76 dakika = 1 saat 16 dakikadır.
Doğuda olan ilde yerel saat daha ileri olacağı için 10:00 + 1 saat 16 dakika = 11:16
48 doğu meridyenindeki ilde saat 11:16'dır.

Örnek2: 70. doğu meridyeninde bulunan ilde yerel saat 14:40 olduğuna göre 45. doğu meridyenindeki ilde yerel saat kaçtır?
70-45 = 25 meridyen fark. 25 x 4= 100 dakika 
100 dakika= 1 saat 40 dakika
70. meridyen daha doğuda 45 daha batıdadır. Bu durumda 45. meridyendeki yerel saat daha öndedir. 
14:40- 1saat 40 dakika = 13:00

Örnek3: 15. batı meridyeninde bulunan bir ilde yerel saat 13:10 iken 25. doğu meridyenindeki ilde yerel saat kaçtır?
Batı ve doğu meridyenleri arasındaki meridyen farkını bulmak için meridyenler toplanır. 15 + 25 = 40 meridyen fark
40x4dk= 160 dakika 2 saat 40 dakika
Doğuda yer alan ilde yerel saat daha ilerdedir.
13:10 + 2 saat 40 dakika = 15:50 dir.

Örnek4: Aynı meridyen üzerinde bulunan tüm illerde yerel saatler aynıdır!!

Örnek5: Aralarında 22 meridyen fark bulunan iki il arasındaki saat farkı kaçtır? 
22 x 4dakika = 88 dakika = 1 saat 28 dakika fark bulunur.

Örnek6: Aralarında 56 dakika saat farkı bulunan iki il arasındaki meridyen farkı kaçtır?
56 / 4 = 14 meridyen fark bulunur.

Örnek7: Aralarında 76 dakika saat farkı bulunan illerden daha doğuda olan ilde saat 12:10 iken daha batıda olan ilde saat kaçtır?
76 dakika= 1 saat 16 dakika
12:10- 1 saat 16 dakika = 10:54tür.

Kolay gelsin, başarılar.

0