Cevaplar

2017-01-04T16:48:35+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
Merhaba

-Kİ'NİN YAZIMI

Soru1-)
Aşağıdakilerin hangisinde -ki ekinin yazımı doğrudur?
A)Burada ki ekmekleri kim aldı
B)Anladım ki sen bu işi yapamazsın
C)Bilgisayarda ki bilgileri kaydetmedim
D)Evde ki oyuncağını almamış
CEVAP=>B
Soru2-)Aşağıdakilerin hangisinde -ki eki yanlış yazılmıştır?
A)Sanki oyuncağını ben kırdım
B)Dışarıdaki çocuklara özeniyor
C)Bardakta ki suyu yere döktü
D)İnternetteki bilgileri öğrenmeyi sever
CEVAP=>D
Soru3-)Aşağıdakilerin hangisinde -ki eki doğru yazılmıştır
A)Öyle anlaşılıyorki sen bu işi yapamayacaksın
B)Öyle şaşırdım ki herkes bana baktı
C)Okulda ki arkadaşlarını hiç sevmez
D)Orada ki kitapları odana götürmelisin
CEVAP=>B ŞIKKI
Soru4-)Aşağıdakilerin hangisinde -ki eki yanlış yazılmıştır
A)Dolapta ki kıyafetleri kim aldı
B)Pastadaki meyveleri kim yedi
C)Masandaki defterimi verir misin
D)Odamdaki eşyalarım dağınık bir şekilde duruyor.
CEVAP=>A ŞIKKI
Soru5-)Aşağıdakilerin hangisinde -ki eki doğru yazılmıştır
A)Evde ki davranışları çok kötü
B)Binada ki insanlar çok huysuz
C)Ülkede ki insanlar çok misafirperver
D)Testteki soruları çözdüm
CEVAP=>D
SAYILARIN YAZIMI
Soru1-)Hangisinin yazımı doğrudur
A)Sınava yüzdoksanüç kişi girdi
B)Eve yirmi iki tane kişi geldi
C)on litre benzin aldım
D)hepimize 10'ar ceviz düştü
CEVAP=B ŞIKKI
Soru2-)Hangisinin yazımı yanlıştır
A)Herkese yedi'şer elma düştü
B)5 kg elma aldım
C)yirmi kişi var sınıfta
D)10 kişi kaldı takım
CEVAP=>D ŞIKKI
Soru3-)Hangisinin yazımı doğrudur
A)Arabaya yedi litre benzin almış
B)5'er kişilik takımlar oluşturduk
C)4 yanlışı çıkmış
D)Sınavda yüz on beş doğrusu çıktı
CEVAP=>D
Soru4-)Hangisinin yazımı yanlıştır
A)on dokuz kişi ödevini yaptı
B)sınıf yirmiiki kişilik
C)Şarkının on dokuz milyon izlenmesi var
D)üç dakikada testi bitirdim.
CEVAP=>B ŞIKKI
Soru5-) Hangisinin yazımı doğrudur
A)5 dakika önce evden çıktı
B)internette 3 sekme açmış
C)Okulda 7 ders işlendi
D)3 kg patates aldım
CEVAP=>D

#BAŞARILAR
%TÜRKÇE
&OPTİ TİM
2 5 2