Cevaplar

2013-02-11T20:33:00+02:00

3 paranteze dağıtılır.  3x-3

-2 paranteze dağıtılır  -2x +2

- paranteze dağıtılır.     +2x  -3

çıkan benzer terimler toplanır

5x - 6=x-1

x karşıya eksi olarak geçer

4x=+5

x=5/4

senin cevabın yanlış ...

0
En İyi Cevap!
2013-02-11T20:34:46+02:00
Şöyle önce köşeli parantezin içindeki parantez çözülür yani ; 3.(x-1)-[1-2x+2]= x+1 oldu sonra   3x-3-(1-2x+2)=x+1 daha sonra - içeriye dağıtılır ve 3x-3-1+2x-2= x+1 olur sonra   5x-6=x+1 olur ve 4x=7 sonra x'i yalnız bırakmak için iki tarafta 4 e bölünür ve x=7/4 olur :)
2 5 2